Top Ads on Médicos Sin Fronteras | Ayuda médico-humanitaria

Irfan Halilagić

102 Days

Heat: 994
Website URL: 461510804325299
Headline: Pitanje sporta i sportske infrastrukutre ali i popularnost sportskih takmičenja na području općine Lukavac je u nekoliko prethodnih godina postalo do te mjere složeno da iziskuje posebnu analizu, kako po pitanju egzistencije sportskih kolektiva, tako i na polju sportskih rezultata uopće.

Stiče se utisak da su rijetki svijetli primjeri koji i u ovim okolnostima donose dobre rezultate.

Zato je neophodno sistemski i selektivno pristupiti
rješavanju navedene problematike.Prema rezultatima anketa i razgovora kako sa građanima tako i sa sportskim radnicima trenutna slika lukavačkog sporta zaista ne izgleda dobro.

Nogomet/fudbal kao objektivno najpopularniji sport je postao osjetno “nezanimljiv” uz činjenicu da je mnogo klubova prestalo postojati i takmičiti se u prethodnih nekoliko godina. Ako izuzmemo nekolicinu klubova finansiranih od strane pojedinaca i privatnih lica, svi ostali klubovi su na rubu egzistencije. Ništa bolja, ako ne i lošija je slika sa ostalim sportovima.

Dvoranski sportovi: košarka, rukomet, odbojka, kao i druge popularne sportske discipline, su na ivici održivosti, iako postoje sasvim solidni uslovi za razvoj ovih sportova (Sportska dvorana Lukavac).
...
Button label: N/A
Irfan Halilagić

15 Days

Heat: 147
Website URL: 461510804325299
Headline: N/A
Button label: N/A
Facebook

12 Days

Heat: 129
Website URL: facebook.com
Headline: N/A
Button label: N/A
Facebook

11 Days

Heat: 119
Website URL: facebook.com
Headline: N/A
Button label: N/A
Irfan Halilagić

11 Days

Dan 15-ti: POČELO JE PLAKATIMA, ZAVRŠAVA FAŠIZMOM\n\nDvije sedmice je do Lokalnih izbora. Imali smo namjeru podijeliti video i predstaviti rješenje za određenu problematiku koju tretira isti i koja muči sve nas koji u Lukavcu spavamo, ali smo spriječeni zbog svega što se danas dešavalo.\n\nKrenimo redom:\nKako naslov kaže, počelo je sa plakatima. Ko, gdje, kako i kome uništava plakate i bilborde, da li je "agresivno plakatiranje" ili nije... \nUčestvovali smo u svemu tome. Jedna takmičarska atmosfera, ko će bolje "pokazati mišiće", ko će biti dominantniji. Nekada oni tamo, nekad mi. I ok je.\nS godinama manje smeta i postane manje bitno. Suština: toga je bilo i biti će, na sve strane. Pravo pitanje koje se ovdje treba postaviti je ko je finansirao, na koji način i po kojem osnovu su podijeljeni 6-7 preko noći podignutih željeznih konstrukcija za bilborde na kojima stoji, konstatirali ukraden ili plagijat slogan "Završimo započeto". Kad mogu sebično prisvajati projekte, cvijetne simbole, mogu i slogane. Znamo koja je ustanova tražila hitno urbanističku saglasnost, znamo koliko koštaju, znamo da su budžetskim sredstvima plaćeni, ali nam nije jasno zašto svi politički subjekti nisu dobili po jedan. Ali nejse, može i gore...\n\nFašizam ili kulutra dijaloga, pitanje je sad\n\nPrešutimo. Pustimo. Ne želimo biti uvučeni u prepirku, svađu i sijanje razdora. Siti su građani toga. Ali onda se desi fašizam, šovinizam. A na fašizam moramo odgovoriti.\n\nMLADI SU PRIORITET, U PRVOM PLANU ALI AKO NISU "ZELENI". - kao grom iz vedra neba osvanu na zvaničnoj Facebook stranci lukavačkih Socijaldemokrata. \n\nPrvo u misli dođe Prijedor i bijele trake. Označavanjem jedne etničke skupine bijelim trakama kao uvod u kasniju egzekuciju i etničko čišćenje. Na izgled ne toliko radikalno, ali u Lukavcu se danas desilo nešto jako slično. Segregacija, mržnja, netrpeljivost, aparthejd. U samo jednoj rečenici "Socijaldemokrata" Lukavac!\n\nKo to ima pravo dijeliti mlade na bilo koje boje Ko ima pravo etiketirati i stavljati metu na jednu gr
Heat: 115
Website URL: 461510804325299
Headline: Dan 15-ti: POČELO JE PLAKATIMA, ZAVRŠAVA FAŠIZMOM Dvije sedmice je do Lokalnih izbora. Imali smo namjeru podijeliti video i predstaviti rješenje za određenu problematiku koju tretira isti i koja muči sve nas koji u Lukavcu spavamo, ali smo spriječeni zbog svega što se danas dešavalo. Krenimo redom: Kako naslov kaže, počelo je sa plakatima. Ko, gdje, kako i kome uništava plakate i bilborde, da li je "agresivno plakatiranje" ili nije...? Učestvovali smo u svemu tome. Jedna takmičarska atmosfera, ko će bolje "pokazati mišiće", ko će biti dominantniji. Nekada oni tamo, nekad mi. I ok je. S godinama manje smeta i postane manje bitno. Suština: toga je bilo i biti će, na sve strane. Pravo pitanje koje se ovdje treba postaviti je ko je finansirao, na koji način i po kojem osnovu su podijeljeni 6-7 preko noći podignutih željeznih konstrukcija za bilborde na kojima stoji, konstatirali ukraden ili plagijat slogan "Završimo započeto". Kad mogu sebično prisvajati projekte, cvijetne simbole, mogu i slogane. Znamo koja je ustanova tražila hitno urbanističku saglasnost, znamo koliko koštaju, znamo da su budžetskim sredstvima plaćeni, ali nam nije jasno zašto svi politički subjekti nisu dobili po jedan. Ali nejse, može i gore... Fašizam ili kulutra dijaloga, pitanje je sad? Prešutimo. Pustimo. Ne želimo biti uvučeni u prepirku, svađu i sijanje razdora. Siti su građani toga. Ali onda se desi fašizam, šovinizam. A na fašizam moramo odgovoriti. MLADI SU PRIORITET, U PRVOM PLANU ALI AKO NISU "ZELENI". - kao grom iz vedra neba osvanu na zvaničnoj Facebook stranci lukavačkih Socijaldemokrata. Prvo u misli dođe Prijedor i bijele trake. Označavanjem jedne etničke skupine bijelim trakama kao uvod u kasniju egzekuciju i etničko čišćenje. Na izgled ne toliko radikalno, ali u Lukavcu se danas desilo nešto jako slično. Segregacija, mržnja, netrpeljivost, aparthejd. U samo jednoj rečenici "Socijaldemokrata" Lukavac! Ko to ima pravo dijeliti mlade na bilo koje boje? Ko ima pravo etiketirati i stavljati metu na jednu gr
Button label: N/A
Irfan Halilagić

10 Days

DOM ZDRAVLJA U SLUŽBI ZDRAVLJA GRAĐANA OPĆINE LUKAVAC\n\nZdravlje i zdravstvena njega svih korisnika usluga JZU "Dom zdravlja Lukavac" nam je primarni zadatak. \nZdravstvene usluge za oko 30.000 korisnika se pružaju u ukupno 15 teriotrijalno odvojenih lokacija širom naše općine. Tri objekta ambulante ne zadovoljavaju minimum tehničkih uslova za rad gdje je potrebno izvršiti određene rekonstrukcije i investiciona ulaganja u saradnji sa višim organima vlasti i drugim organizacijama. \n\nKao primarni infrastrukutrni ciljevi vezano za gradski objekat JZU „Dom zdravlja Lukavac“ nameće se rekonstrukcija krova, zatim projekat energetske efikasnosti - utopljavanje objekta, te asfaltiranje puta i parking prostora oko samog objekta. Trenutno rukovodstvo JZU „Dom zdravlja Lukavac“ započelo je određene korake i uspostavilo konekciju sa višim, kantonalnim organima vlasti i sigurno ćemo ostati istrajni u cilju da osavremenimo objekat ove najznačajnije zdravstvene ustanove na području naše općine.\nTo podrazumijeva i ulaganje u nabavku modernih aparata, medicinske opreme i potrebne mehanizacije, kao i nabavku novog CT aparata.\n\nI ono najvažnije, kvalitet usluge!\nImenovanjem dr. Nedima Kurtića za direktora ove ustanove u vremenu teške pandemije COVID-19, kao i spreman odgovor menadžmenta, ljekara i osoblja ove ustanove na postavljene izazove, jasan su signal da je ispravan i pravi put postavljanja mladih, stručnih i sposobnih kadrova. \n\nStoga, više od svega, posebno ćemo raditi na podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga svih nas koji te usluge koristimo u našoj JZU "Doma zdravlja Lukavac" u Lukavcu.
Heat: 104
Website URL: 461510804325299
Headline: DOM ZDRAVLJA U SLUŽBI ZDRAVLJA GRAĐANA OPĆINE LUKAVAC Zdravlje i zdravstvena njega svih korisnika usluga JZU "Dom zdravlja Lukavac" nam je primarni zadatak. Zdravstvene usluge za oko 30.000 korisnika se pružaju u ukupno 15 teriotrijalno odvojenih lokacija širom naše općine. Tri objekta ambulante ne zadovoljavaju minimum tehničkih uslova za rad gdje je potrebno izvršiti određene rekonstrukcije i investiciona ulaganja u saradnji sa višim organima vlasti i drugim organizacijama. Kao primarni infrastrukutrni ciljevi vezano za gradski objekat JZU „Dom zdravlja Lukavac“ nameće se rekonstrukcija krova, zatim projekat energetske efikasnosti - utopljavanje objekta, te asfaltiranje puta i parking prostora oko samog objekta. Trenutno rukovodstvo JZU „Dom zdravlja Lukavac“ započelo je određene korake i uspostavilo konekciju sa višim, kantonalnim organima vlasti i sigurno ćemo ostati istrajni u cilju da osavremenimo objekat ove najznačajnije zdravstvene ustanove na području naše općine. To podrazumijeva i ulaganje u nabavku modernih aparata, medicinske opreme i potrebne mehanizacije, kao i nabavku novog CT aparata. I ono najvažnije, kvalitet usluge?! Imenovanjem dr. Nedima Kurtića za direktora ove ustanove u vremenu teške pandemije COVID-19, kao i spreman odgovor menadžmenta, ljekara i osoblja ove ustanove na postavljene izazove, jasan su signal da je ispravan i pravi put postavljanja mladih, stručnih i sposobnih kadrova. Stoga, više od svega, posebno ćemo raditi na podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga svih nas koji te usluge koristimo u našoj JZU "Doma zdravlja Lukavac" u Lukavcu.
Button label: N/A
Facebook

8 Days

Heat: 96
Website URL: facebook.com
Headline: N/A
Button label: N/A
Irfan Halilagić

8 Days

Heat: 96
Website URL: 461510804325299
Headline: Predsjednik OO SDA Lukavac
Button label: LIKE_PAGE
Facebook

8 Days

Heat: 96
Website URL: facebook.com
Headline: N/A
Button label: N/A
Irfan Halilagić

5 Days

Ukoliko ne dovedemo pitku vodu u česme naših sugrađana, nemam namjeru ulaziti u utakmicu za drugi mandat.
Heat: 74
Website URL: 461510804325299
Headline: N/A
Button label: N/A
Facebook

2 Days

Heat: 59
Website URL: facebook.com
Headline: N/A
Button label: N/A
Facebook

2 Days

Heat: 59
Website URL: facebook.com
Headline: N/A
Button label: N/A
Irfan Halilagić

2 Days

Tema koja je podigla dosta polemike posljednjih dana jeste promjena naziva neke od postojećih ulice ili trga u našem gradu na način da ista dobije naziv ulice/trga "Žrtava genocida u Srebrenici". U materijalima za narednu sjednicu Općinskog vijeća našla se i građanska inicijativa za određivanje naziva ulice ŽRTAVA GENOCIDA U SREBRENICI u Lukavcu, sa pratećim materijalom i potpisanom online peticijom. Javnosti je poznato da je ova inicijativa započeta na Facebook grupi, koje sam i sam član te da ju je podržalo veliki broj građana. I zajednički je stav svih nas da ovakva inicijativa nikome ni u jednom dijelu ne bi trebala biti sporna. Ono što po mome mišljenju nije adekvatan prijedlog jeste da se dio ulice Redžepa Ef. Muminhodžića preimenuje na način kako je to naznačeno u inicijativi (fotografija ispod). Glavni razlog ovome jeste to što se u ovoj (dijelu) ulici nalaze, ako se ne varam, 4 velika stambeno-poslovna objekta - zgrade, u kojima bi građani, ali i poslovni subjekti bili primorani mijenjati lične i druge dokumente ukoliko do promjene naziva ulice dođe. To je nešto što bi svako od nas htio izbjeći. Lično smatram, da je svrsishodnije ovaj naziv ulice "Žrtava genocida u Srebrenici" dodijeliti DIJELU sadašnje ulice "Titova" na potezu od raskrsnice Petrak do raskrsnice za skretanje u ulicu Redžepa Ef. Muminhodžića na kojoj relaciji ne postoje stambeni objekti. (Prva fotografija) Dodatni razlog ovakvom prijedlogu jeste i činjenica da će se u toj ulici nalaziti, i nalazi se Islamski centar koji je u izgradnji što daje jednu dodatnu težinu i značaj. Također cijelom dužinom toga dijela ulice pruža se i plato Centra za kulturu na kojem je moguće izgraditi spomen obilježje u žrtvama genocida u Srebrenici. Nešto za razmotriti i razmisliti, a mi ćemo svakako o navedenom diskutovati na organima stranke.
Heat: 58
Website URL: 461510804325299
Headline: N/A
Button label: N/A
Irfan Halilagić

1 Days

Svi smo svjesni i to smo uvijek isticali da komunalne usluge moraju i trebaju biti bolje. Odgovorno tvrdimo da se u ovaj proces Općina Lukavac kao osnivač mora aktivnije uključiti i to ćemo u mandatu pred nama snažno i uraditi.\nKonačnim poništenjem privatizacije, postupka koji je trajao 17 godina (pravosnažno rješenje iz decembra 2017. godine) stekli su se uslovi za ozbiljnu rekonstrukciju JP "RAD" d.o.o. Lukavac. Konačno opredjeljenje o strukturi i načinu organizovanja jednog ili više preduzeća za obavljanje komunalnih usluga i djelatnosti ćemo usaglasiti sa našim partnerima i predstavnicima ostalih političkih subjekata, a prema uputama struke i u skladu sa važećim propisima. \nPrimarni cilj su nam kvalitetne usluge i zadovoljni radnici!\n\n-Realizacijom Plana razvoja vodovodnog sistema Lukavac i rješavanjem dugogodišnjeg problema vodosnabdijevanja izgradnjom postrojenja za pitku vodu stiču se osnove za stabilno funkcionisanje ovog preduzeća i najvažnije distribucija vode za piće u česme naših građana; \n\n-Također Planom su predviđena i konstantna ulaganja u smanjenje gubitaka u vodovodnom sistemu kako bi se sa postojećih 44% došli na prihvatljivih 25%;\n\n-Uraditi analizu gubitaka u vrelovodnom sistemu, te insistirati na osiguranju sredstava i realizaciji projekata utopljavanje zgrada i energetske efikasnosti;\n\n-Korigovati ćemo cijene grijanja i približiti ih cijenama u okruženju;\n\n-Snažno ćemo podržavati projekte ugradnje individualnih mjerila - kalorimetara, (već započet tehnički prijem nekoliko ulaza - zgrada), donijeti neophodne dokumente i pravilnike, a tamo gdje za to ne postoje tehničke mogućnosti osigurati ćemo projekte ili određenu formu sufinasiranja koji će ići u tom pravcu;\n\n-Nastaviti ćemo osiguravati sredstva za higijenu grada i održavanje javnih površina odnosno za zimsku službu uz obaveznu nabavku mehanizacije, potrebne opreme i aparature radi podizanja nivoa kvaliteta obavljanja ovih poslova;\n\n-Izvršiti nabavku dva vozila za odvoz smeća kako bi se stvorili uslovi za odvoz smeća j
Heat: 53
Website URL: 461510804325299
Headline: N/A
Button label: N/A
Irfan Halilagić

1 Days

Zvanična stranica kandidata za načelnika Općine Lukavac. Stavimo mladost na prvo mjesto!
Heat: 53
Website URL: 461510804325299
Headline: Predsjednik OO SDA Lukavac
Button label: LIKE_PAGE
Abbigliamento, scarpe e accessori moda | Offerte su Goccia.clothing

71 Days

L'esclusiva tuta Gioselin indossata dalle più famose influencer! Gioselin: indossalo, vivilo, amalo ❤. La spedizione e reso sono gratis!
Heat: 967
Website URL: goccia.clothing
Headline: N/A
Button label: SHOP_NOW
Difábrica | Esquadrias de Madeira em Porto Alegre RS

52 Days

Heat: 801
Website URL: difabricaesquadriasmadeira.com.br
Headline:
Button label: LEARN_MORE
Valentus

149 Days

Heat: 999
Website URL: myvalentus.com
Headline:
Button label: SHOP_NOW
Koodo Mobile | Home

54 Days

Heat: 827
Website URL: koodomobile.com
Headline: Forfaits à partir de seulement 30$/mois. À ce prix-là, c’est presque du vol.
Button label: SHOP_NOW
Médicos Sin Fronteras | Ayuda médico-humanitaria

121 Days

390 pesos por mes equivalen a 27 raciones de alimento terapéutico contra la desnutrición.
Heat: 998
Website URL: msf.org.ar
Headline: ¡Ayudanos a estar con quienes más nos necesitan!
Button label: WATCH_MORE