Top Ads on Фактор Портал

Петар Богојески - Petar Bogojeski

530 Days

Heat: 1000
Website URL: 1949361315345812
Headline: Kosta Petrov, прво честитки на изборот за потпретседател на СДСМ! (закаснето со причина!)

Не ти честитав од љубомора, но не на тебе, туку на Заев, што успеа да те мобилизира, а ние не успеавме да те имаме во наш тим!!! Закаснивме и жал ми е, а на тебе ти посакувам голем успех, во се што ќе правиш понатаму во животот... знам дека ќе биде чесно и посветено!

Љубомората сеуште ме држи, но не можам да ги поднесам овие тенденциозни избливи на љубомора, поплавени со омраза кон тебе, од страна на мои сопартијци и нивни идеолошки браќа од СДСМ, чеда на црвената аристократија! Тие ништо не направиле во нивните животи! Се им е поклонето! Затоа те мразат! Остави ги! А вие хејтери засрамете се!!!

Коста, иднината на Македонија е во рацете на момци како тебе, кои започнале од ништо, без вујко владика, а направиле империја со сопствени две раце!!!
Те запознав за време на реформите во ВМРО ДПМНЕ, твоите совети до денес ги помнам, ти благодарам на нив!

П.с. Ќе пукнам од мака што те лапна Заев!
Button label: N/A
Петар Богојески - Petar Bogojeski

464 Days

Heat: 1000
Website URL: 1949361315345812
Headline: Македонија ќе продолжи понатаму со “Македонски концепт”(МК), со “Обнова за Македонија”(ОМ) или со “Прав пат”(ПП)?

Македонскиот процес трае... државноста се гради... доаѓаат големи кризи, како оваа денес со одлуката на ЕУ!

Имаме две алтернативни понуди, наспроти онаа “На прав пат” на власта!

Што е суштинската разлика помеѓу двете алтернативни платформи?

1. Држава

МК - “Државата пред се!”
ОМ - “Личните интереси пред се!”

МК - “Македонија е на сите нас!”
ОМ - “Македонија е на неколку фамилии!”

МК - државен патриотизам од 21ви век!
ОМ - национален патриотизам од 19ти век!

МК - држава на државотворни граѓани!
ОМ - држава на мафијата!

МК - интеграцијата во ЕУ е само еден чекор кон градењето на македонската Република!
ОМ - добро е што ЕУ се двоуми, ќе можеме да ја оспориме независноста на Републиката!

МК - МПЦ столб на државноста на Македонија!
ОМ - МПЦ неуспешен проект, да се врати СПЦ!

2. Нација
МК - “Македонија на Македонците”!
ОМ - “Македонизам”!

МК - “Граѓанска нација”!
ОМ - “Нација од повеќе народи”!

МК - богати граѓани на Републиката!
ОМ - сиромашна клиентела на елитите!

3. Надворешна политика

МК - државноста пред називот!
ОМ - да го искористиме прашањето за името, за да лапнеме власт!

МК - имплементација на “Преспански договор” строго согласно неговите одредби! Одложена ЕУ - одложена Преспа!
ОМ - предавнички и капитулански “Преспански договор”, кој ние во целост го прифаќаме и ќе го имплементираме, само дадете власт!

МК - “Бугарскиот договор” ги намали тензиите помеѓу двете држави!
ОМ - “Бугарскиот договор” е предавство и ни ја менува историјата, но ако ни дадете власт, ќе го “препрочитаме”!

МК - надградба на постојната состојба и унапредување на македонската државност со полна интеграција во ЕУ и НА
Button label: N/A
Петар Богојески - Petar Bogojeski

142 Days

Heat: 999
Website URL: 1949361315345812
Headline: СССР - ДПМНЕ / БНД во заедничка платена акција!?!

Почитувани граѓани,
Ве известувам дека подолг период сум предмет на уцени и закани преку специјална платена координирана акција помеѓу претставници на ДПМНЕ на Мицкоски и БНД на Каракачанов! Тие се координирани од страна на еден македонски олигах, кој плаќа бугарски и македонски политичари, со цел да биде заштитен од политички прогон во Македонија!

БАРАЊА од мене:
1. Да ја поддржам официјалната позиција на Бугарија по македонското прашање, со која ќе се уценува и спречи влезот на Македонија во ЕУ, што е стратешка цел на болшевиците од ДПМНЕ и БНД! Едните ќе бидат херои во очите на бугарските националисти, а другите ќе докажат дека Македонија никогаш нема да влезе во ЕУ и покрај промена на име, без да се избрише идентитетот на Македонците! Тоа е брак од интерес на двете “партии”, координирани од ист московски центар, кои носат предзнак ВМРО и го злоупотребуваат историското значење на Организацијата!
2. Да се откажам од тврдењето дека македонско - бугарските односи се заложник на мафијата и да престанам да ја известувам јавноста за игрите околу “конзулот”!
3. Да се откажам од барањето да се заштити ВМРО од политичка злоупотреба и во Македонија и во Бугарија, преку заклучок на историската комисија на двете земји!
4. Да се повлечам од барањето за реформи, а сега и за редефинирање на ВМРО ДПМНЕ и да го поддржам Мицкоски да остане лидер на партијата!
5. Да престане да постои Македонски концепт, а во понатамошното политичко дејствување да му дадам поддршка на Мицкоски!

После мојот јавен настап на ТВ24 на ден 23.09.2020 година, особено тврдењето дека македонско - бугарските односи се во заложништо од мафијата, бев повторно предмет на уцени и закани со истите барања до мене и со најава дека е нарачана моја “ликвидација” во македонската јавност, која ќе започне денес (25.09.2020 година)!
Од моја страна беа отфрлени сите нивни барања! Кажано е дека продолжувам да се борам за мојата Маке
Button label: N/A
Петар Богојески - Petar Bogojeski

148 Days

Heat: 999
Website URL: 1949361315345812
Headline: АСНОМ е исполнување на сонот на Тодор Александров!

АСНОМ е собрание организирано од македонски патриоти, демократи, суверенисти, кои немале особена блискост со КПЈ на Тито! Доказ за тоа е одбивањето на претставници на Македонија да учествуваат на првото заседание на АВНОЈ!

Прв кој во име на Организацијата, под паролата “Македонија на Македонците”, извикал “Независна Македонија” е Војводата Тодор Александров! Тој е идеологот на Каузата за независна македонска држава! Токму затоа бил убиен...

ВМРО после Александров, го зафаќа виорот на ВСВ! Суверенистите инсистираат на независна држава, а социјалистите се отворени за балканска федерација! Кога Бугарија ги изневерува Македонците и наместо “Македонија на Македонците” прогласува “Една држава, еден народ, еден Цар”, Ванчо Михајлов прави историска грешка и не се спротиставува на истото доволно јасно и гласно... не го повикува ВМРО во борба против аншлустот!

Борбата за независна Македонија продолжува, во две насоки:
1. Независна држава со поддршка на Силите на оската;
2. Федерација со поддршка на Сојузниците;
Опстојува второто, бидејќи во војната победуваат Сојузниците! Ако беше обратно, ќе се оствареше првото... но секако немаше да престане борбата за Независна Македонија на Македонците!

Во скоро исто време, со разлика од само еден месец, двете македонски движења прогласуваат држава, првите Независна Држава Македонија во Скопје, вторите Демократска Федерална Македонија во манастирот Св. Прохор Пчински!
На двете свечености се интонирала истата химна “Изгреј зоро на слободата”!!!
Двете македонски движења меѓусебно соработувале, а најголем доказ за тоа е што самиот Димитар Чкатров, еден од лидерите на НДМ, кој уште 1941 година прогласува дека само Независна Македонија е прифатливо решение за Македонците, бил поканет на заседанието на АСНОМ, со цел да се обединат во едно движење!

После АСНОМ, во Македонија е организиран преврат / државен удар од страна на КПЈ с
Button label: N/A
Петар Богојески - Petar Bogojeski

61 Days

Heat: 904
Website URL: 1949361315345812
Headline: Бугарија ја премина црвената линија во говор на омраза кон Македонија!!!

Zoran Zaev, Никола Димитров - Nikola Dimitrov и Bujar Osmani да го прекинат молкот и да и укажат на госпожата Екатерина Захариева да престане со понижувања на Македонија и Македонците!!!
Ако немате мудрост и храброст, оставете тоа да го направат други, што знаат како!
Button label: MESSAGE_PAGE
Петар Богојески - Petar Bogojeski

41 Days

Heat: 671
Website URL: 1949361315345812
Headline: N/A
Button label: MESSAGE_PAGE
CivilMedia

11 Days

Мега видео интервју - Цивил Медиа * од тука, Али Ахмети ја позајми идејата за Албанец премиер! * без маска и ракавици✔️ Доста трпиме! #МакедонскиКонцепт #НормалнаДржава #СлободаСпокојСолидарност
Heat: 129
Website URL: civilmedia.mk
Headline: ЦИВИЛ МЕДИА направи интервју со Петар Богојески, кој на јавноста ѝ стана познат како еден од предводниците на групата што во јавноста станаа познати како Реформато...
Button label: N/A
Петар Богојески - Petar Bogojeski

10 Days

Пред да гласаш, изброи до 10!
Heat: 118
Website URL: 1949361315345812
Headline: N/A
Button label: N/A
Петар Богојески - Petar Bogojeski

7 Days

Биди кул! Биди одговорен кон Македонија! Биди кул! Биди Македонски концепт! #БидиКул #МакедонскиКонцепт #НормалнаДржава #СлободаСпокојСолидарност
Heat: 87
Website URL: 1949361315345812
Headline: N/A
Button label: N/A
Петар Богојески - Petar Bogojeski

6 Days

Покрај дамите од Македонски Концепт Кандидати за пратеници ИЕ1 1️⃣0️⃣ Жени со професија и интегритет, тоа е најголема гаранција дека политиката може да биде чесна професија! Дека ветеното ќе го преточиме во дело! #МакедонскиКонцепт #НормалнаДржава #СлободаСпокојСолидарност
Heat: 82
Website URL: 1949361315345812
Headline: Покрај дамите од Македонски Концепт Кандидати за пратеници ИЕ1 1️⃣0️⃣ Жени со професија и интегритет, тоа е најголема гаранција дека политиката може да биде чесна професија! Дека ветеното ќе го преточиме во дело! #МакедонскиКонцепт #НормалнаДржава #СлободаСпокојСолидарност
Button label: N/A
Ballina - TV21

6 Days

Работата е повеќе од едноставна... само треба да се разбере и да се донесе одлука!
Heat: 80
Website URL: tv21.tv
Headline: „Доколку му верувате на Заев дека ќе донесе правда во земјата, гласајте за Заев. Доколку му верувате на Мицкоски дека ќе го врати името и знамето старо на Македонија, гласајте за Мицкоски“, истакна Петар Богојески од Македонски Концепт во „10 Минути“ на ТВ21.
Button label: N/A
Петар Богојески - Petar Bogojeski

5 Days

Heat: 75
Website URL: 1949361315345812
Headline: N/A
Button label: N/A
Attention Required! | Cloudflare

5 Days

Бугарија мора да се помири со постоењето на македонската држава! Болшевичкото решение не е прифатливо! Заштита на ВМРО од злоупотреба за политички цели во нашите две земји! ВМРО и Македонија се душа и тело и не може да се разделат! Тоа е реалноста за која зборуваме... тука лежи зајакот за решението!
Heat: 75
Website URL: fokus.mk
Headline: Почетна Актуелно Богојески до Каракачанов: Ние компромис со нашата државност не правиме Актуелно Богојески до Каракачанов: Ние компромис со нашата државност не пр...
Button label: N/A
Почетна

4 Days

Heat: 71
Website URL: makfax.com.mk
Headline: „Рамковната позиција и Манифестот кон ЕУ на Република Бугарија, претставуваат едностран чин на непријателство и суспендирање на Илинденскиот договор за
Button label: N/A
Петар Богојески - Petar Bogojeski

4 Days

Heat: 69
Website URL: 1949361315345812
Headline: N/A
Button label: N/A
Петар Богојески - Petar Bogojeski

4 Days

Последна шанса за насмеани граѓани! #МакедонскиКонцепт
Heat: 69
Website URL: 1949361315345812
Headline: N/A
Button label: N/A
Петар Богојески - Petar Bogojeski

4 Days

Heat: 69
Website URL: 1949361315345812
Headline: N/A
Button label: MESSAGE_PAGE
Петар Богојески - Petar Bogojeski

4 Days

Да допрецизираме: - разговаравме со 8 политички партии за поддршка на нашите целосно независни, граѓански листи; - некои партии бараа да настапиме во коалиција, со мешани листи и носители на листи, под нивно водство; - други партии не ги поддржаа нашите антикорупциски и антимафијашки мерки, бараа да се откажеме од тие проекти; - трети побараа да се откажеме од интеграцијата во ЕУ; - четврти одлучија да не учествуваат на овие избори; ....... - само СДУ се согласи безусловно да ги поддржи граѓанските листи на Македонски концепт, без да учествува во нив, без да го наметнува партискиот идентитет, целосно се согласни со ЕУ интеграцијата и со сите антикорупциски мерки од нашата програма! Благодариме за тоа! Македонски концепт има целосно граѓански и независни кандидати, кои немаат ништо заедничко со СДУ, а СДУ е партија која ги поддржа без било какви условувања!!! Никогаш не спроведовме постапка за собирање на потписи, од причина што беше договорено формирање на Коалиција “За нормална држава”! На три дена пред крајниот рок, таа партија која беше во договорот се одлучи да не уценува со учество на нејзини членови во граѓанските листи и со наметнување на нивниот партиски идентитет! Се разбира дека веднаш беше отфрлена таа можност, по цена да не учествуваме на изборите! За само три дена, после отворената поддршка на целосно независни, граѓански листи од страна на СДУ, истите ги подготвивме и доставивме во ДИК! Се друго, кое се споделува преку лажни профили и бот центри на големите партиски коалиции и преку нивни платенички портали, се лажни вести! Се разбира зад таа црна кампања, застанаа и бандитиите на кои не им одговара појавата на Македонски концепт! Убедени во нашата идеја и со чиста совест, продолжуваме напред, на избирачите да им понудиме антимафијашка и нормална опција! Никогаш нема да прифатиме да бидеме во нивни раце и да бидеме глумци на политичка сцена! Само искрено и посветено ќе се избориме... ЗА НОРМАЛНА ДРЖАВА! #МакедонскиКонцепт
Heat: 68
Website URL: 1949361315345812
Headline: Да допрецизираме: - разговаравме со 8 политички партии за поддршка на нашите целосно независни, граѓански листи; - некои партии бараа да настапиме во коалиција, со мешани листи и носители на листи, под нивно водство; - други партии не ги поддржаа нашите антикорупциски и антимафијашки мерки, бараа да се откажеме од тие проекти; - трети побараа да се откажеме од интеграцијата во ЕУ; - четврти одлучија да не учествуваат на овие избори; ....... - само СДУ се согласи безусловно да ги поддржи граѓанските листи на Македонски концепт, без да учествува во нив, без да го наметнува партискиот идентитет, целосно се согласни со ЕУ интеграцијата и со сите антикорупциски мерки од нашата програма! Благодариме за тоа! Македонски концепт има целосно граѓански и независни кандидати, кои немаат ништо заедничко со СДУ, а СДУ е партија која ги поддржа без било какви условувања!!! Никогаш не спроведовме постапка за собирање на потписи, од причина што беше договорено формирање на Коалиција “За нормална држава”! На три дена пред крајниот рок, таа партија која беше во договорот се одлучи да не уценува со учество на нејзини членови во граѓанските листи и со наметнување на нивниот партиски идентитет! Се разбира дека веднаш беше отфрлена таа можност, по цена да не учествуваме на изборите! За само три дена, после отворената поддршка на целосно независни, граѓански листи од страна на СДУ, истите ги подготвивме и доставивме во ДИК! Се друго, кое се споделува преку лажни профили и бот центри на големите партиски коалиции и преку нивни платенички портали, се лажни вести! Се разбира зад таа црна кампања, застанаа и бандитиите на кои не им одговара појавата на Македонски концепт! Убедени во нашата идеја и со чиста совест, продолжуваме напред, на избирачите да им понудиме антимафијашка и нормална опција! Никогаш нема да прифатиме да бидеме во нивни раце и да бидеме глумци на политичка сцена! Само искрено и посветено ќе се избориме... ЗА НОРМАЛНА ДРЖАВА! #МакедонскиКонцепт
Button label: N/A
ПОЛИТИКА - Сѐ за политика на едно место | politika.com.mk

3 Days

Heat: 65
Website URL: politika.com.mk
Headline: Војната помеѓу македонизмот и бугаризмот трае повеќе од илјада години! Токму затоа омразата на денешните Бугари кон македонизмот, а на денешните Македонци кон буг....
Button label: N/A
Фактор Портал

3 Days

Интервју - Maski magazin/Машки магазин powered by Faktor.mk Нешто без политика...
Heat: 63
Website URL: faktor.mk
Headline: Тренд // Стил Искрено со Петар Богојески: Обожам почетоци. Не сакам краеви. Сакам кога трае 21 Јуни, 2020 tweet Пред да го направиме интервјуто за Машки магазин, со политича...
Button label: N/A