Top Ads on searchthese - Popular Search Topics

all4fairtrials.org.mk – All for Fair Trials

15 Days

ИЗВЕСТУВАЊЕ Почитувани, Ве информираме дека Коалицијата „Сите за правично судење“ креираше oнлајн сервис за поставување на прашања од областа на корупција и судирот на интереси❗️ Онлајн сервисот го креиравме со цел да обезбедиме директна помош на граѓаните кои се соочуваат со конкретен проблем или имаат прашања во врска со корупцијата и судирот на интереси, нивните права, правни средства коишто ги имаат на располагање, како и сите други прашања од значење за финкционирањето на локалната власт. ✍️Ќе бидете во можност да ни се обратите за правен совет или правно прашање, за начинот на пријавување до надлежните институции, како и за консултации по однос на тоа дали одредена ситуација спаѓа во областа на корупцијата или судирот на интереси. Поставете го Вашето прашање преку пополнување на онлајн пријава на следниот линк https://bit.ly/3aAxKhz Вашите прашања ќе бидат одговорени во најкраток можен рок од страна на правен советник на Коалицијата. Поставувањето на прашања е анонимно! Ве очекуваме! #општинабезкорупција Онлајн сервисот е активност предвидена во рамки на проектот „Корупција Не во мојата општина!“, финансиски поддржан од Агенцијата за меѓундароден развој на Соединетите Американски Држави (УСАИД).
Heat: 157
Website URL: all4fairtrials.org.mk
Headline: Коалицијата „Сите за правично судење“ преку креирање на овој сервис има за цел да обезбеди директна помош на граѓаните кои се соочуваат со конкретен проблем или и...
Button label: LEARN_MORE
all4fairtrials.org.mk – All for Fair Trials

11 Days

Фондација Отворено општество-Македонија во партнерство со Коалиција „Сите за правично судење“ објавува: ЈАВЕН ПОВИК ЗА НОВИНАРИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ИСТРАЖУВАЧКИ СТОРИИ ОД ОБЛАСТА НА ПРАВОСУДСТВОТО Заинтересираните новинари, можат да го пријават истражувачкиот концепт со пополнување на образецот за пријавување и биографија на македонски јазик на мејл адресата ipetkovska@all4fairtrials.org.mk, најдоцна до 16.10.2020 година (петок) до 17:00 часот, со наслов „Истражувачки стории“. Повеќе информации за повикот можете да најдете на следниот линк: https://bit.ly/2EFWs4i
Heat: 112
Website URL: all4fairtrials.org.mk
Headline: Фондација Отворено општество-Македонија во партнерство со Коалиција „Сите за правично судење“ во рамки на проектот „Зајакнување на капацитетите на истражувачк....
Button label: LEARN_MORE
all4fairtrials.org.mk – All for Fair Trials

7 Days

Heat: 92
Website URL: all4fairtrials.org.mk
Headline: 📢Коалицијата „Сите за правично судење“ во соработка и со финансиска поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје објавува оглас за привремен ангажман на набљудувачи на кривични судски постапки во основните судови во Р.Северна Македонија.

❗Заинтересираните кандидати можат да аплицираат преку испраќање на CV во word или pdf формат на македонски јазик.
Рокот за пријавување е до 15.02.2021 година на следната е-маил адреса: hr@all4fairtrials.org.mk со назнака „За набљудувач на кривични судски постапки“

Повеќе информации можете да најдете на следниот линк:👇
Button label: LEARN_MORE
Коалиција Сите за правично судење (Coalition All For Fair Trials)

7 Days

Heat: 92
Website URL: 153613714544
Headline: 📢 Коалиција „Сите за правично судење“ во партнерство со Мисијата на ОБСЕ во Скопје објавува оглас за привремен ангажман на 3 лица за анонимизирање на судски одлуки во Основниот кривичен суд Скопје.

❗ Рокот за пријавување е до 08.02.2021 година на следната е-mail адреса: hr@all4fairtrials.org.mk

Повеќе информации можете да најдете на следниот линк: 👇https://bit.ly/3sXgPya
Button label: MESSAGE_PAGE
Коалиција Сите за правично судење (Coalition All For Fair Trials)

7 Days

Heat: 92
Website URL: 153613714544
Headline: 📢Коалицијата „Сите за правично судење“ во соработка и со финансиска поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје објавува оглас за привремен ангажман на набљудувачи на високопрофилирани судски постапки од интерес за јавноста со посебен фокус на кривични судски постапки од областа на организиран криминал и корупција во Основниот кривичен суд во Скопје.
❗Заинтересираните кандидати можат да аплицираат преку испраќање на CV во word или pdf формат на македонски јазик.
Рокот за пријавување е до 15.02.2021 година на следната е-маил адреса: hr@all4fairtrials.org.mk со назнака „За набљудувач на кривични судски постапки поврзани со организиран криминал и корупција“
Повеќе информации можете да најдете на следниот линк:👇
Button label: MESSAGE_PAGE
all4fairtrials.org.mk – All for Fair Trials

5 Days

Коалицијата „Сите за правично судење“ во рамки на проектот “Евалуација на стандардите за фер судење и пристап до правда во судски предмети за семејно насилство и криминал од омраза“ НУДИ БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОШ ЗА ЗАШТИТА ОД СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО И КРИМИНАЛ ОД ОМРАЗА❗️ Одговор на сите Ваши прашања по однос на бесплатната правна помош, како и за начинот на кој ќе можете да не конктактирате, ќе ги најдете во брошурата на следниот линк https://bit.ly/3dq4Dha
Heat: 75
Website URL: all4fairtrials.org.mk
Headline: Коалицијата „Сите за правично судење“ во рамки на проектот “Евалуација на стандардите за фер судење и пристап до правда во судски предмети за семејно насилство и криминал од омраза“ НУДИ БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОШ ЗА ЗАШТИТА ОД СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО И КРИМИНАЛ ОД ОМРАЗА❗️ Одговор на сите Ваши прашања по однос на бесплатната правна помош, како и за начинот на кој ќе можете да не конктактирате, ќе ги најдете во брошурата на следниот линк https://bit.ly/3dq4Dha
Button label: LEARN_MORE
all4fairtrials.org.mk – All for Fair Trials

5 Days

Пристапот до правда значи многу повеќе од само пристапна рампа. Пристапот до правда значи и користење на јазикот кој личноста го разбира за да може истата да комуницира и да ги оствари своите права. Согласно процесните закони во Р. Северна Македонија и Меѓународната конвенција за правата на лицата со попреченост на Организација на Обединетите Нации, лицата со оштетен вид во судските постапки имаат право да добијат писмен превод на документите од значење за остварување на правото на фер судење. Civic Engagement Project-North Macedonia
Heat: 75
Website URL: all4fairtrials.org.mk
Headline: All for Fair Trials
Button label: LEARN_MORE
Коалиција Сите за правично судење (Coalition All For Fair Trials)

4 Days

Во услови на изолација, почитувајќи ги мерките и препораките за превенција од ширењето на КОВИД – 19 вирусот, не смееме да заборавиме на ранливите категории на граѓани кои во овој период се изложени на опасност од загрозување на животот и здравјето како последица на семејното насилство. Поради тоа, Коалиција „Сите за правично судење“, изготви брошура од информативен карактер за жртвите на семејно насилство. Изготвувањето на брошурата е активност предвидена во рамки на проектот „Евалуација на стандардите за фер судење и пристап до правдата во судски предмети за семејно насилство и криминал од омраза“, финансиски поддржан од Шведската агенција за меѓународна развојна соработка (Sida) преку проектот „Нордиска поддршка за напредок на Северна Македонија“, имплементиран од Канцеларијата на Обединетите нации за проектни услуги (UNOPS).
Heat: 69
Website URL: 153613714544
Headline: Коалицијата „Сите за правично судење“ во рамки на проектот „Евалуација на стандардите за фер судење и пристап до правдата во судски предмети за семејно насилство и криминал од омраза“ изготви брошури и летоци од информативен карактер на тема семејно насилство, криминал од омраза и бесплатна правна помош. Изготвувањето на овие летоци и брошури е финансиски поддржано од Шведската агенција за меѓународна развојна соработка (Sida) преку проектот „Нордиска поддршка за напредок на Северна Македонија“, имплементиран од Канцеларијата на Обединетите нации за проектни услуги (UNOPS).
Button label: N/A
Коалиција Сите за правично судење (Coalition All For Fair Trials)

3 Days

НВО за промоција на владеење на правото и човековите права. NGO for promoting the rule of law and human rights.
Heat: 64
Website URL: 153613714544
Headline: НВО за промоција на владеење на правото и човековите права. NGO for promoting the rule of law and human rights.
Button label: LIKE_PAGE
all4fairtrials.org.mk – All for Fair Trials

1 Days

Секој има право на правично и јавно судење во разумен рок, пред независен и непристрасен суд основан со закон каде што секој може да побара заштита на своите права или да се утврди основаноста на било какви обвиненија против него. Civic Engagement Project-North Macedonia #пристапдоправда
Heat: 54
Website URL: all4fairtrials.org.mk
Headline: Секој има право на правично и јавно судење во разумен рок, пред независен и непристрасен суд основан со закон каде што секој може да побара заштита на своите права или да се утврди основаноста на било какви обвиненија против него. Civic Engagement Project-North Macedonia #пристапдоправда
Button label: LEARN_MORE
Google

1 Days

Дали сте имале судска постапка❓ Дали судовите го почитуваат правото на пресумпција на невиност❓ Дали имате доверба во судскиот систем❓ На следниот линк https://bit.ly/2xdHi2s можете да дадете одговори на овие прашања како и други прашања поврзани со судскиот систем во Р.Северна Македонија Анкетата е за јавното мислење на граѓаните за судскиот систем во Р.Северна Македонија, истата е анонимна и нема да ви одземе повеќе од 10тина минути. https://bit.ly/2xdHi2s
Heat: 53
Website URL: google.com
Headline: All for Fair Trials
Button label: LEARN_MORE
Коалиција Сите за правично судење (Coalition All For Fair Trials)

1 Days

Коалиција „Сите за правично судење“ во рамки на проектот „Евалуација на стандардите за фер судење и пристап до правдата во судски предмети за семејно насилство и криминал од омраза“ организира завршна конференција за промоција на финална анализа. Проектот е финансиски поддржан со грант од Кралството Шведска преку Шведската агенција за меѓународна развојна соработка (Sida) доделен преку проектот „Нордиска поддршка за напредок на Северна Македонија“. Целта на оваа конференција е промоција на финалната анализа со сите наоди и препораки изготвена од страна на правни експерти од Коалиција. Дополнително, оваа конференција ќе биде спроведена во формат на панел дискусија на која што дел панелисти ќе имаат свое излагање на конкретни теми од област на ова тематско подрачје. Следете не во живо преку нашата фејсбук страна!
Heat: 53
Website URL: 153613714544
Headline: 107 人有兴趣 · 30 人将参加
Button label: EVENT_RSVP
all4fairtrials.org.mk – All for Fair Trials

1 Days

Пристапот до судовите се однесува на обезбедување на индивидуализирана пристапност за одговор на потребите на поединецот за да се обезбеди еднаква можност во спроведувањето на правдата.#пристапдоправда Civic Engagement Project-North Macedonia
Heat: 53
Website URL: all4fairtrials.org.mk
Headline: Пристапот до судовите се однесува на обезбедување на индивидуализирана пристапност за одговор на потребите на поединецот за да се обезбеди еднаква можност во спроведувањето на правдата.#пристапдоправда Civic Engagement Project-North Macedonia
Button label: LEARN_MORE

54 Days

Heat: 799
Website URL: jaimy.be
Headline: We nemen nog steeds klanten aan
Button label: LEARN_MORE
Rejuva Stem Cell Clinic

48 Days

This Monday, Jan. 13, 12 PM at Pelican Club in Jupiter, we’re hosting a free seminar on stem cell treatment: what it is, where stem cells come from, and much more. See the latest research, ask questions, get answers, and learn how it all works! Attendance is free but seating is limited so please RSVP by calling 561-926-7836 or click below. Bring a friend or spouse!
Heat: 757
Website URL: infusionsoft.app
Headline: Join us for a free educational seminar!
Button label: LEARN_MORE
Accessories Αξεσουάρ. Βρείτε accessories τσάντες αξεσουάρ μπιζού

1 Days

Accessories σε μοναδικές τιμές! ❤️
Heat: 54
Website URL: studioaccessori.gr
Headline: N/A
Button label: SHOP_NOW
Acea Gruppo

1 Days

Lavoriamo costantemente per favorire lo sviluppo sostenibile del territorio. La sostenibilità è per noi un valore imprescindibile. #AceaGruppo
Heat: 54
Website URL: 1015853455157037
Headline: Lavoriamo costantemente per favorire lo sviluppo sostenibile del territorio. La sostenibilità è per noi un valore imprescindibile. #AceaGruppo
Button label: N/A
DC Universe

19 Days

Heck to the freakin’ yes! Season 1 of HARLEY QUINN is now available to binge – only on DC Universe.
Heat: 194
Website URL: dcuniverse.com
Headline: Start Free Trial
Button label: SUBSCRIBE
1PC Stainless Steel Curved Nose Fishing Pliers Fishing Braid Cutters Scissors Small Fish Hook Remover Multifunction Fishing Tool

52 Days

Heat: 810
Website URL: shopcool.club
Headline: 限時下殺丨貨到付款丨免運費
Button label: LEARN_MORE
searchthese - Popular Search Topics

1 Days

These popular new flip phones are on sale! :) Explore top searches to find the flip phones everyone is talking about!
Heat: 54
Website URL: searchthese.net
Headline: popular folding phones, a new take on an old design!
Button label: LEARN_MORE